niedziela, 24 marca 2013

Łatwe pralinki czekoladowo-kokosowe


Małe czekoladki, które są tak proste w wykonaniu, że aż trudno to opisać. Czekoladowe kuleczki obtoczone w wiórkach kokosowych... Zwyczajnie marzenie każdego podniebienia... Idealna przekąska, po która możemy sięgnąć zawsze, kiedy mamy ochotę na coś czekoladowego! :)


Pralinki czekoladowo-kokosowe
porcja na około 15 sztuk
Składniki:
  • 200 g czekolady
  • 2,5 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
  • pół szklanki wiórek kokosowych
  • opcjonalnie: 15 sztuk migdałów
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie dodać do niej mleko skondensowane, energicznie wymieszać. Masa po dodaniu mleczka szybko zgęstnieje. Formować z niej kulki o średnicy około 2 cm. W środku kulek można umieszczać migdały (lub orzeszki laskowe). Gotowe kulki obtaczać w wiórkach kokosowych i odstawić do zastygnięcia. 

Smacznego!
J.

1 komentarz:

  1. Te koraliki wyglądają jak pomidorki koktajlowe.

    OdpowiedzUsuń

Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)