Na święta dostałam słynną książkę Doroty z MW :) Pora zatem na wypróbowanie przepisu - na razie jeden z najprostszych, czyli łaciate babeczki. Te muffiny różnią się od innych prezentowanych przeze mnie babeczek, mają inną, bardziej sypką i lżejszą konsystencję niż standardowe muffiny. Są idealne dla miłośników babek piaskowych i stanowią wspaniałą przekąskę.
Muffiny marmurkoweSkładniki:
- 220 g mąki
- 60 g mąki ziemniaczanej
- 150 g masła
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 20 g kakao
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- tabliczka gorzkiej czekolady
Smacznego!
P.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)