Niezmiernie miło nam w końcu móc pochwalić się współpracą ze Spółdzielnią Mleczarską w Gostyniu, dzięki której już latem miałyśmy okazję testować nowy produkt - pyszną śmietankę kremówką czekoladową. Od wczoraj śmietanka jest w sprzedaży, pora zatem na kilka przepisów z nią w roli głównej :)
Kolejna (trzecia już na naszym blogu!) odsłona babeczek z borówkami. Tym razem muffiny w wersji ciemnej. Dzięki dodatkowi śmietanki czekoladowej babeczki są jeszcze bardziej puszyste i mięciutkie niż zwykle. Idealnego smaku dopełniają borówki, którymi naszpikowana jest każda muffinka. A przygotowanie tego deseru to po prostu banał!
Czekoladowe muffiny z borówkami
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 i 2/3 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- ½ szklanki cukru
- 2 jajka
- 2/3 szklanki śmietanki czekoladowej Gostyń
- ½ szklanki oleju
- szczypta soli
- 2/3 szklanki borówek
- dodatkowo: śmietanka czekoladowa do dekoracji
Smacznego!
P.
Muffinki wspaniałe :) Pięknie wyglądają
OdpowiedzUsuń