Małe czekoladki, które są tak proste w wykonaniu, że aż trudno to opisać. Czekoladowe kuleczki obtoczone w wiórkach kokosowych... Zwyczajnie marzenie każdego podniebienia... Idealna przekąska, po która możemy sięgnąć zawsze, kiedy mamy ochotę na coś czekoladowego! :)
Pralinki czekoladowo-kokosowe
porcja na około 15 sztuk
Składniki:
- 200 g czekolady
- 2,5 łyżki mleka skondensowanego słodzonego
- pół szklanki wiórek kokosowych
- opcjonalnie: 15 sztuk migdałów
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie dodać do niej mleko skondensowane, energicznie wymieszać. Masa po dodaniu mleczka szybko zgęstnieje. Formować z niej kulki o średnicy około 2 cm. W środku kulek można umieszczać migdały (lub orzeszki laskowe). Gotowe kulki obtaczać w wiórkach kokosowych i odstawić do zastygnięcia.
Smacznego!
J.
Te koraliki wyglądają jak pomidorki koktajlowe.
OdpowiedzUsuń