Pyszny, pszenny, puszysty... Taki on jest. Smakuje dużo lepiej niż normalne żytnie chleby. Takie wręcz połączenie pośrednie między chlebami na zakwasie a na drożdżach... Dodatkowo o lekkiej ziołowej nucie, które nadaje mu charakteru i wyjątkowości. Nasza kolejna propozycja zdecydowanie jest warta wypróbowania... :)
Chleb pszenny z ziołami
porcja na blaszkę 10 x 25 cm
Składniki:
Zaczyn:
Smacznego!
J.
porcja na blaszkę 10 x 25 cm
Składniki:
Zaczyn:
- 50 g zakwasu żytniego
- 100 ml wody
- 150 g mąki żytniej (typ 720)
- 400 g mąki pszennej chlebowej
- 30 ml oliwy z oliwek
- 180 ml wody
- 1 łyżeczka soli
- pół łyżeczki suszonych drożdży
- 1 łyżeczka suszonej pietruszki
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
Smacznego!
J.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)