Gdy któregoś dnia zobaczyłam popękane czekoladowe ciasteczka na jednym z portali kulinarnych, od razu wiedziałam, że prędzej czy później sama sprawdzę, czy otrzymanie niesamowitego efektu wizualnego ciastek jest rzeczywiście takie proste, jak o tym pisano. W końcu nadszedł czas na testowanie - i przyznaję, poszło jak z płatka :) Chocolate crinkles urzekają swoim wyglądem, a do tego są bardzo smaczne (choć przyznaję, dla mnie odrobinę za słodkie). Przy minimalnym wysiłku uda się nimi zaskoczyć wszystkich znajomych!
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 i 2/3 szklanki cukru
- 70g masła
- 120 g czekolady gorzkiej lub deserowej
- 4 jaja
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- szklanka cukru pudru do obtaczania
Smacznego!
Ja uwielbiam te ciasta za ich mega czekoladowość :)
OdpowiedzUsuń