Awww... the best cupcakes ever! Naprwdę :) Może dlatego, że naprawdę były pyszne (choć baaaardzo słodkie), może po prostu dlatego, że od lat wielbię zapachy wanilii i cynamonu. W każdym razie - w świątecznym babeczkowym tygodniu musiało pojawić się coś z kremem, więc gdy tylko w moje łapki wpadły przesłodkie świąteczne ozdóbki (w tym miejscu całusy dla mego świętego Mikołaja <3) pobiegłam do kuchni i spontanicznie stworzyłam te oto cudeńka. To co, komu jedną babeczkę?
Cupcakes waniliowe z kremem cynamonowym
Wszystkie składniki kremu dokładnie zmiksować (użyłam blendera). Ostudzone babeczki udekorować nakładając krem za pomocą szprycy. Gotowe cupcakes przechowywać w lodówce.
na 6 babeczek
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody
- 3 czubate łyżki brązowego cukru
- 1 duże jajko
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 łyżki oleju
- laska wanilii
Na krem:
- 100g miękkiego masła
- szklanka cukru pudru
- 2 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki kremu dokładnie zmiksować (użyłam blendera). Ostudzone babeczki udekorować nakładając krem za pomocą szprycy. Gotowe cupcakes przechowywać w lodówce.
Smacznego!
Ten krem musi być pyszny !
OdpowiedzUsuńŚliczna dekoracja! Cupcakes na pewno przepyszne ! :)
OdpowiedzUsuń