wtorek, 17 maja 2011

Czekoladowe frappuccino



Według mnie mrożone kawy są dobre nie tylko na ciepłe dni... Kiedy się już nie ma sił i usypia siedząc, one wspaniale ożywiają i orzeźwiają! A jak mają w sobie czekoladę to w dodatku dają trochę małej przyjemności... :)


Czekoladowe frappuccino
przepis od niezawodnej Dorotki
porcja na 3 szklanki 200ml


Składniki:
  • 4 łyżeczki kawy instant
  • pół szklanki wody
  • 1,5 szklanki lodów czekoladowych
  • 2 szklanki lodu
  • 4 łyżki czekolady w proszku
Kawę zaparzyć w pól szklanki gorącej wody i schłodzić do temperatury lodówkowej. Zmiksować blenderem / foodprocesorem / mikserem z resztą, aż składniki się połączą, a lód pokruszy. Podawać natychmiast udekorowane na wierzchu bitą śmietaną!


Smacznego!
J.

1 komentarz:

  1. A to panno Joanno muszę koniecznie zrobić całuje:*

    OdpowiedzUsuń

Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)