czwartek, 5 maja 2011

Puszyste placuszki

Są puszyste, tak bardzo, że sama byłam tym zaskoczona. Wspaniałe na obiad, gdy nie ma się ani sił, ani czasu, ani chęci na coś poważnego. Pyszne!


Puszyste placuszki
na kilkanaście sztuk
Składniki:

  • szklanka mąki pszennej
  • łyżka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mleka
  • 50g masła, roztopionego
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, stopniowo dodając masło. Smażyć na rozgrzanej patelni (z małą ilością tłuszczu), aż placuszki będą złote. Podawać suche, z cukrem pudrem, konfiturami, syropami lub miodem. 


Smacznego!
J.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)