sobota, 16 lipca 2011

Pijany arbuz


Trwa arbuzowy sezon, a przy burzowej pogodzie przyda się coś orzeźwiającego, proponuję więc bardzo prostego, ale i ciekawego drinka. Tuż po wyjęciu z zamrażalnika ma konsystencję granity i z powodzeniem można go potraktować jako deser i zjeść łyżeczką. Druga opcja to poczekać, aż się rozpuści i wypić przez słomkę. Tak czy siak - idealny przysmak na babski wieczór.


Pijany arbuz
2 spore porcje

Składniki
:

  • 300-400 g miąższu arbuza
  • 100 ml wódki
Arbuza wypestkować i zmiksować z wódką za pomocą blendera. Mrozić przez około godzinę, po czym rozdrobnić widelcem w małe lodowe kryształki. Nałożyć do szklanek/kieliszków, ozdobić plastrem świeżego arbuza.

Smacznego!
P.



2 komentarze:

Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)