Placuszki dyniowe
W najbliższym czasie zagości tu sporo dyniowych przepisów. Bo przecież właśnie mamy sezon na to nadzwyczajnie słodkie warzywo. Jako że w moim domu pojawił się wielki okaz, odsłon będzie kilka - pora poeksperymentować. Placuszki nieco się rozpadały i musiałam je smażyć na dość głębokim tłuszczu. Ale ostatecznie wyszły bardzo delikatne i pyszne.
Placuszki dyniowe
Składniki:
- 1 jajko
- 140 ml jogurtu naturlanego
- 200 g dyni, zmiksowanej blenderem
- 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- łyżka cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- łyżka oleju
Wszystkie
składniki dobrze wymieszać, na końcu dodając dynię. Smażyć niewielkie placki z obu
stron. Podawać natychmiast, np. z cukrem pudrem
Smacznego!
P.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)