niedziela, 6 listopada 2011

Śniadaniowe bułeczki twarogowo-otrębowe

Bułeczki idealne na niedzielne śniadanie, najlepsze na słodki - z dobrą konfiturą. Bezmączne, banalne w przygotowaniu, urocze z wyglądu, a dzięki dodatkowi twarogu, o bardzo ciekawym, delikatnym smaku.

 Bułeczki twarogowo-otrębowe

 Składniki:
  • szklanka otrębów (u mnie mieszanka owsianych, pszennych i żytnich)
  • 3 jajka
  • kostka twarogu chudego
  • pół łyżeczki soli
  • łyżeczka proszku do pieczenia
Jajka rozkłócić, wmieszać twaróg. Dodać otręby, proszek do pieczenia i
sól. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie okrągłę bułeczki. Piec w
temperaturze 180 stopni do zrumienienia (około 15 minut). Podawać np.
z dżemem..



Smacznego!
P.

1 komentarz:

  1. Uwielbiam pełnoziarniste bułeczki. Te wyglądają kusząco :)

    OdpowiedzUsuń

Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)