Robiąc kolejny dowód na to, jak niewiele potrzeba, by stworzyć smakołyk. Jabłecznik jeszcze bardziej błyskawiczny niż szarlotka sypana, czyli po prostu jabłka zapiekane pod kruszonką. Banalne przygotowanie, a smaku tyle, co w normalnym cieście! Ale zaznaczam - dla mnie to kruszonka z jabłkami, nigdy odwrotnie :). Proporcje można zmienić według upodobania, ale ja chrupiące skrawki ciasta po prostu uwielbiam, więc musi być ich dużo!
Kruszonka z jabłkami
Składniki:
- 4 średnie jabłka
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka cynamonu
- opakowanie cukru waniliowego
- 100 g cukru
- 100 g masła
- 150 g mąki
Smacznego!
P.
w jakiej temperaturze piec? ale mam ochotę na takie jabłuszka:)
OdpowiedzUsuńpyszności, pachnie jesienią :)
OdpowiedzUsuń@Dusia - w 190 stopniach, już dodałyśmy w przepisie, dzięki za uwagę :)
OdpowiedzUsuń