wtorek, 23 lipca 2013

Śniadaniowy tydzień: owsianka z jagodami i porzeczkami




Zapraszam na mały cykl śniadaniowy - dzień 7. :) 

To już się powoli staje pewnie nudne, ale nie dla mnie. Znów zapraszam na owocową owsiankę - tym razem z porzeczkami i jagodami. Nie trzeba więcej opisów, trzeba biec do kuchni i testować to połączenie. Według mnie fantastyczne. 

Owsianka z porzeczkami i jagodamia 1 dużą porcję

Składniki:
  • płatki owsiane górskie (4-5 łyżek)
  • 2 łyżki otrębów
  •  napój sojowy alpro (około 2/3 szklanki)
  • łyżka cukru (opcjonalnie)
  • garść porzeczek
  • garść jagód
Mleko sojowe zagotować z cukrem, wrzucić płatki i otręby. Podgrzewać aż płatki zmiękną a konsystencja będzie gęsta. Przełożyć do naczynia, przykryć owocami. Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego!
P.



1 komentarz:

Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)