Słodko-kwaśny wypiek? Proszę bardzo: limonkowe cupcakes.Piekielnie słodki krem jadalny tylko dzięki lekko kwaskowatej bazie muffinek. Wypiek w sam raz na powitanie słonecznych dni - takie orzeźwiające i osładzające życie muffinki dla wszystkich, którzy mają nadzieję, że zima odeszła na dobre!
Limonkowe cupcakes
na 12 babeczek
Składniki:
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 łyżeczki sody
- 1/2 szklanki brązowego cukru
- 1 i 1/2 limonki
- 2 jajka
- 1/2 szklanki maślanki
- 1/3 szklanki oleju
Na krem:
- 100g miękkiego masła
- 1 i 1/2 szklanki cukru pudru
- sok z 1/2 limonki
- odrobina barwnika w płynie
Wszystkie składniki kremu dokładnie zmiksować. Ostudzone babeczki udekorować nakładając krem za pomocą szprycy. Gotowe cupcakes przechowywać w lodówce.
Smacznego!
P.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Tu możesz zamieścić swój komentarz do naszego posta. Jesteśmy bardzo wdzięczne za wszystkie słowa z Waszej strony! :)