Moja współlokatorka twierdziła, że kuchnia to dla niej czarna magia i podziwiała radość, z jaką ja przebywam przy garach. Okazało się jednak, że trochę zaniżyła swoje umiejętności - jest mistrzynią patelni i gdy tylko ma chwilę wymyśla coraz to fajniejsze placki i naleśniki. A ja dzielnie obserwuję i naśladuję. Te racuszki wyjątkowo przypadły mi do gustu - delikatne, o wyczuwalnym waniliowym smaku, w sam raz na słodką kolację.
Racuszki waniliowe
Składniki:
- 3 jajka
- 2 łyżki cukru
- szczypta soli
- łyżeczka esencji waniliowej (nie aromatu!)
- 150 g mąki
- 150-200 ml mleka
- cukier puder do posypania
Smacznego!
P.
U mnie dziś na kolację były placki. Ale i tak skusiłabym się teraz na takie waniliowe cuda :D
OdpowiedzUsuńidealne na śniadanko.
OdpowiedzUsuńmniam, uwielbiam racuszki:)
OdpowiedzUsuń