Prawdziwy wysyp babeczek na naszym blogu! Żeby nie było nudno tym razem nie muffiny a cupcakes! Czekoladowe babeczki, które pełnię smaku zyskują dopiero, gdy równocześnie ugryzie się ciasto i krem - czekoladowe niebo. O dziwo, całość wcale nie wyszła przesłodzona. Pyszne, a do tego urocze, prawda?
porcja na 12 muffinów
Składniki:
Babeczki:
- 1 i 2/3 szklanki mąki pszennej
- 4 łyżki brązowego cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 80 g gorzkiej czekolady
- 80 g mlecznej czekolady
- 100 g masła
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 200 g masła
- 2/3 szklanki cukru pudru
- 200 g waniliowego serka śmietankowego
- 50 g mlecznej czekolady
Przygotować krem. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem i serkiem na gładką masę, a następnie połączyć z czekoladą. Ozdobić kremem babeczki (najlepiej szprycą cukierniczą). Przechowywać w lodówce.
Smacznego!
P.
Mam identyczny talerz XD A Cupcakes w Twoim wydaniu wyglądają przesłodko :) Muszę dzisiaj też coś czeko przygotować :)
OdpowiedzUsuńZnakomite są :) Ukradłabym.
OdpowiedzUsuńależ apetycznie wyglądają ;)))
OdpowiedzUsuń