Kolejny hit z suszonymi pomidorami w roli głównej. Pewnie jeszcze długo będę szaleć za tym produktem i szukać nowych pomysłów na wykorzystanie go. Niektórzy na wyrażenie "wytrawne muffiny" reagują kwaśną miną, ja jednak uważam, że takie babeczki wcale nie muszą być słodkie i świetnie sprawdzają się jako swoiste bułeczki, w sam raz na śniadanie czy kolację. Dla mnie pycha!
Muffiny z suszonymi pomidorami i fetą
Składnik:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 2/3 szklanki oliwy (z zalewy pomidorów)
- 2/3 szklanki gęstej śmietanki
- 120 g suszonych pomidorów (w oliwie)
- 150 g sera feta
- ząbek czosnku
- 2 łyżeczki sproszkowanej / drobno posiekanej bazylii
- szczypta pieprzu
Smacznego!
P.
Ja jako pasjonatka tego typu dań jestem na TAK! Musiały być smaaczne ;)
OdpowiedzUsuńsuszone pomidory plus feta o tak :).
OdpowiedzUsuńpolecam - joanna mazur
OdpowiedzUsuń